Black Wall Galleria

16.07 - 08.08.2021

minna kähkönen, PASI SIIPOLA ja TIINA TANSKANEN - muistikuvia

Näyttelyssä on esillä valokuvia Tiina Tanskaselta ja Pasi Siipolalta sekä maalauksia Minna Kähköseltä. Teokset ovat syntyneet lähivuosina, tuoreimmat kuukauden sisällä. 

Tiina Tanskanen / Vanhat myytit, uskomukset ja tarinat kiehtovat minua. Metsä esiintyy niissä usein mystisenä ja ehkä pelottavanakin paikkana. Koen metsän tunnelmallisena, inspiroivana ja jännittävänä paikkana. Kävelyilläni metsässä syntyi näyttelyssä esillä oleva Muistiin merkintöjä metsästä -sarja. Teossarjan kuvat olen kuvannut keskikoon kameralla värifilmille. 

Pasi Siipola / Valokuvani ovat tematiikaltaan hengellisiä. Työskentelyni pontimena on kyllästyminen yhteiskunnan ja kulttuurin maallistumiseen.

Minna Kähkönen / Olen lahtelainen kuvataiteilija ja taidemaalari (s. 1980). Maalaan pääasiassa öljyväreillä. 

Teoksistani puuttuvat usein ihmiset kokonaan. Kaupunkimaisema on kuin näyttämö, jossa odotetaan jotain tapahtuvaksi tai jossa on juuri tapahtunut jotain. Kirkkaat värit korostavat maalausten outoa tunnelmaa. Maisemat ovat täynnä ihmisen jälkiä, mutta ketään ei näy. Sen sijaan rakennuksista voi löytää jotain inhimillistä. Näyttelyä on tukenut Kauno ry. 

Muistikuvia on Tiina Tanskasen, Pasi Siipolan ja Minna Kähkösen kolmas ryhmänäyttely. Aiemmat näyttelyt ovat olleet Galleria 5:ssä Oulussa ja Galleria Kellokkaassa Äkäslompolossa