Black Wall GallerIA

ELISA KAIKKONEN - MAALAUKSIA 16.8-8.9.2019

Elisa Kaikkonen käsittelee öljyvärimaalauksissaan ajan teemaa. Teoksissa pohditaan yksilön suhdetta aikaan, muistiin, erilaisiin aikaulottuvuuksiin ja todellisuuteen.

Tämä näyttely koostuu elämän satunnaisuutta käsittelevistä maalauksista. Satunnaista tapahtumaa ei voi ennustaa ja monesti ajatellaan, että sattuma voi olla onnea, tai epäonnea tuottava. Maalauksissa on pyritty etsimään tapaa, jolla kuvata sattuma puhtaana tapahtumana, hetkenä, joka nivoutuu aikaan ja paikkaan, tulevaisuuteen ja menneisyyteen.

Maalauksissa sattumat saavat abstraktin muodon. Lähtökohtina toimivat vanhoista valokuvista poimitut yksityiskohdat, joihin ei ole kuvanottohetkellä kiinnitetty huomiota. Maalausten moniulotteisten viivojen ja pintojen kautta katsoja halutaan haastaa pohtimaan, miten paljon hän voi omaan elämäänsä vaikuttaa ja mitkä asiat elämässä ovat ulkopuolen sanelemia.

Maalausprosessissa Kaikkonen pelkistää aiheen. Työskentely on harkittua ajatusten purkamista maalauspinnalle. Väreillä ja sommittelulla on suuri merkitys, sillä lopputuloksen täytyy olla myös esteettinen. Kaikkonen käyttää paksua maalikerrosta, jonka pintaa hän voi työstää monin eri tavoin: raapimalla, pyyhkimällä, tai rikkomalla.

Elisa Kaikkonen on syntynyt 1978 Suomussalmella. Hän asuu sekä työskentelee tällä hetkellä Turussa. Kuvataiteilijaksi Kaikkonen valmistui vuonna 2008 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta.

SPIRIT - Paula Blåfield & Cata Ahlbäck 18.7-11.8.2019

Paula Blåfield (s.1960) on ammatiltaan keramiikkataiteilija ja opettaja. Näyttelyn teokset koostuvat kevään 2019 aikana valmistuneista veistoksista ja seinäteoksista, jotka edustavat Blåfieldille uutta tapaa työstää savea. Veistokset on tehty kaulintatekniikalla. Niissä on käytetty materiaalina savea, lasituksia, värimetallioksideja ja posliinikultaa. Veistosten henki, ”Spirit”, kuvaa helppoutta ja vaivattomuutta, työn iloa ja materiaalin luonnollista taipuisuutta. Savi antaa mahdollisuuden luoda aaltoilevia orgaanisia muotoja, ja on Blåfieldille loputon tutkimuksen ja inspiraation lähde. Teoksissa on käytetty osia vanhoista kipsikoristemuoteista, joilla on saatu aikaan dekoratiivinen lisä muuten yksinkertaisiin veistoksiin. Abstraktit seinäteokset ja kasvokuvat kuvaavat yhteyttä, sitä miten maailmankaikkeudessa kaikki on yhteydessä kaikkeen. Luonnon, sekä myös ihmiskunnan monimuotoisuus on kaiken elämän edellytys.


Cata Ahlbäck (s.1962) on Vaasalainen kuvataiteilija, jonka teoksissa on pääosassa usein naiset. Spirit -näyttelyn värikkäät akryylimaalaukset ovat tutkielmia, tulkintoja ikonisesta Marilyn Monroesta. Yksi teoksista on vuodelta 2013, muut vuodelta 2019. Kaikki teokset onmaalattu vanhoille maalauspohjille, jolloin mukana on ajan kerroksellisuus ja ajatus ajan päällekkäisyydestä. Vanhojen ja käytettyjen materiaalien käyttö on myös ekologinen valinta. Marilyn aiheena on taiteessa kliseinen, käytetty, moneen kertaan maalattu ja ehkä juuri siksi niin kiinnostava. Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortenson) kuoli vuonna 1962. Samana vuonna kun Cata Ahlbäck (Kirsti Katariina Hannus) syntyi. Vaikka maailmassa kaikki aineellinen on kuolevaista, eikä mikään ole ikuista tai pysyvää. Spirit, Henki, Sielu on kuitenkin aina oleva ja kuolematon.

Pohjalaisten taiteilijoiden OmakuvIa 21.6-14.7.2019

Näyttelyssä mukana taiteilijat

Agaidarova Assol, Ahlbäck Cata, Annala Laura, Blåfield Paula, Bogatcheva Svetlana, Eklund Jan, Englund Camilla, Haimi Natalia, Holm Dan, Holma Heikki, Hurme Essi, Höglund Lars, Jylinä Tony, Kari Seppo, Kesseli Maire, Konttinen Timo, Koskinen Aki, Latvala Katariina, Lehtimäki Tiina, Lehtinen Harri, Löfqvist Janika, Löfqvist Mattias, Mattson Christina, Niemi Anne, Nygård Paula, Paavola-Lehtinen Susanna, Perttula Marita, Ruotsalainen Maire, Saari Helena, Saario Elsa, Sarelin-Sjöblom Gunvor, Törmä Mari, Valtari Jaana, Viljanen Inkeri, Vittaniemi Mirva, Wikman Marika, Yli-Erkkilä Katri, Ödman Annita.

3d-virtuaalinäyttely

Voit tutustua taidenäyttelyyn 3d-virtuaalinäyttelyn avulla. Avaa virtuaalinäyttely napauttamalla kuvaa. Tilassa pääset liikkumaan mm. napauttamalla lattiassa näkyviä palloja.