balck wall galleria

Koulutuslupaukset-taiteilijaryhmä

Koulutuslupaukset-projektin idea on tuoda yhteen suomalaisia kuvataiteilijoita, jotka ovat huolissaan uransa toteutumisesta kuvataiteilijana. Koulutuslupaukset haki ja sai noin viisitoista korkeakoulutettua kuvataiteilijaa kolmen yhteisnäyttelyn projektiin. Edellytyksenä osallistumiseen oli se, että taiteilija on kokenut taiteensa esillepanon haastavaksi ja ettei taiteilijalla ole ollut näyttelytoimintaa tai mielestään merkittäviä näyttelyitä eikä apurahoja vähintään kahteen vuoteen. Emme ole mukana projektissa koska olemme katkeria ja petettyjä, vaan koska meillä on vaikeuksistamme huolimatta suuri ilo omasta tekemisestämme ja ylpeys ammattitaidostamme. Koulutuslupaukset-projektin tarkoituksena ovat myös taiteilijoiden vertaistuen mahdollistaminen ja viihtyvyyden lisääminen Suomen taiteenkentällä, sekä taidekentän monimuotoisuuden tukeminen ja solidaarisuuden edistäminen kuvataiteilijoiden keskuudessa.

Black Wall Gallerian näyttelyssä Koulutuslupaukset pohtivat ihmisen osaa Koronan aikana ja Koronasta huolimatta.

Useimmat meistä kokevat ihmisen kuvaamisen olevan tärkeää omassa taiteellisessa työskentelyssään. Ihmistä kuvaamalla tavoittelemme universaalia ihmisyyttä ja saamme yksinäiseen työhön kaipaamaamme seuraa, kerromme omia tarinoitamme ja tarinoita, jotka ovat jääneet mieltä riivaamaan. Mustille seinille heijastuu kuvauksia ihmislajin luonteesta, sen luontosuhteesta ja ihmisen suhteessa muihin lajeihin. Luonnon katastrofit ja tämän päivän sekä tulevaisuuden uhat ovat myös edustettuna näyttelyssä. Aikana, jolloin kuolema kulkee meitä tavallista lähempää, ja olemme entistä suurempia uhkia toisillemme, luonnon ennakoimattomuus toimii myös vertauskuvana ihmisluonnon arvaamattomuudelle.

Projektin pilottinäyttely oli kesäkuussa 2020 Seinäjoen Galleria Varikossa. Seuraava näyttelymme on Espoon taiteilijaseuran Galleria Aarnissa kesällä 2021. Lisää tietoa Koulutuslupauksista löytyy sivuiltamme Projekti2020.art.blog.

Näyttelyssä ovat edustettuna taiteilijat