Skip to content

Teija-Tuulia Ahola – Unelmia ja painajainen 10.11 – 3.12.2017

Teija-Tuulia Ahola on Tamperelainen kuvataiteilija, joka valmistui Kankaanpään taidekoulusta taidemaalariksi. Hän työskentelee niin maalauksen kuin grafiikan parissa, mutta erityisesti häntä kiinnostaa arkkitehtuuriin ja ympäristöön integroitunut taidee. Parhaillaan hän työskentelee Tampereen yliopistosairaalan uuden päärakennuksen teoksen parissa. Ahola kertoo, että lehtikullan kuin myös muiden metallilehtien käyttö tuli hänen teoksiinsa juuri ikkunoihin toteutettujen teosten myötä: ”Halusin teoksiini valon vaihtuvuuden. Minua kiehtoo, miten teosten olemus muuttuu niin vuorokauden kuin vuodeajan mukaan. Lehtimetallit peilaavat pehmeästi ympäristöään osaksi itseään ja ovat kuin ikkunoita toiseen todellisuuteen.”

Aholan teosten tematiikka liikkuu onneloissa, paratiiseissa ja niiden portissa toimivassa tuonelassa. Luonnon yltäkylläisyys on läsnä vahvasti valtaamassa tilaa takaisin ihmisiltä siellä missä se on mahdollista. Aholan teosten pinta on tarkoituksella dekoratiivisen runsas, hän haluaa vietellä katsojan pysähtymään teosten eteen ja uppoutumaan niihin. ”Koen, että katsojan kokemus teoksesta on tärkein. Aistimus teoksesta on minulle merkityksellisempi kuin analyysi siitä.”

Taiteilija kertoo innostuksensa Vaasan näyttelyyn syntyneen valokuvasta, jossa Black Wall gallerian mustat seinät näkyivät: ”Seinän suhde kullankimalteisiin teoksiin täytyy ehdottomasti saada kokea ja niinpä otin yhteyden galleriaan. Sinne tulevat teokset kuvaavat unelmia, unenomaisia tiloja ja haaveita. Teokseni tavoittelevat sitä tunnelmaa, kun kesäaurinko paistaa selkään ja lämmön voi aistia. Maailman myllerrysten myötä teoksiini on tullut myös uhka, painajainen paratiisin romahduksesta.”

https://www.teija-tuulia.com/

Avajaiset / Vernissage 10.11.2017 klo 18.00 @ Black Wall Gallery

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.