Tea Helenelund on kuollut

Kuvanveistäjä Tea Helenelund on kuollut. Hän kuoli Vaasassa 17.12. 2010, 93 vuoden iässä. Helenelund oli Vaasan Taiteilijaseuran perustajajäsen ja kunniajäsen. Aina aktiivinen Helenelund oli Taiteilijaseuran puheenjohtaja vuosina 1976 – 1982. Hän oli myös Suomen Kuvanveistäjäliiton varsinainen jäsen sekä Kuvataiteilijaseniorien kunniajäsen. Tea Helenelund sai Vaasan Kaupungin kulttuuripalkinnon vuonna 2007. Hänen viimeiseksi näyttelyksi jäi 90-vuotisnäyttely Stundarsin Hemmerintalossa 2007.

Tea Helenelund tunnetaan m.m. lukuisista lapsiaiheisista pronssipatsaistaan sekä julkisista veistoksista. Vaasassa m.m. Kasarmintorin Lottapatsas, Inkerinpuiston Tyttö ja siipirikkolintu, C.A. Setterbergin muistomerkki Kirkkopuistikolla ovat Helenelundin veistoksia.