Skip to content

Juha Allan Ekholm – POST MORTEM 15.9 – 8.10.2017

Juha Allan Ekholm
POST MORTEM
15.9. – 8.10.2017

BLACK WALL GALLERY
Kasarmi 13, Korsholmanpuistikko 6/ Kasern 13, Korsholmsesplanaden 6
ke-pe / ons-fre 13–18
la-su/ lör-sön 12–15

 

POST MORTEM (lat.) tarkoittaa kuolemanjälkeistä tai ruumiinavausta. Kuvainnollisesti tai leikkimielisesti sillä tarkoitetaan myös jonkin epäonnistumisen jälkeen tehtyä asian arviointia. Valokuvataiteilija Juha Allan Ekholmin POST MORTEM on näyttely, jonka ensimmäinen versio avattiin yleisölle ensi kertaa Poriginal Galleriassa Pitkäperjantaina. Poikkeuksellinen avajaispäivä tuki näyttelyn teemoja ja johti osaltaan niiden yhteen kokoamiseen.
Nyt samassa jatkumossa Vaasassa avautuva Black Wall Galleryn esitys on materiaalista koottu viides yksityisnäyttely. Jatkuvasti muuttuvaa materiaalia ei koskaan esitetä samanlaisena, vaan jokainen näyttely rakennetaan vuorovaikutuksessa tilaan. Tuloksena on tilan ehdoilla rakennettu kuvasarja, jonka synnyttämät väittämät voivat painottua eri näyttelyissä eri tavoin.
Taiteilijan elämästä liikkuu myyttejä ja käsityksiä. POST MORTEM tekee näkyväksi yhden taiteilijan elämää sen ytimestä ja reunoilta löytyvistä asioista mm. irrallisuuden tunteen, estetiikan kaipuun, sosiaalisen turhautuneisuuden ja seksuaalisuuden teemoin. Se näyttää katsojalle rajatun taideprojektin sijaan läheltä ja suoraan valokuvaajan henkilökohtaisimmat näyt yhdistettynä osin kuviteltuun kertomukseen, mutta samoihin tuntemuksiin ja ajatuksiin.
Alun perin päiväkirjanomaisista kuvista koottu näyttely on alkanut elää omaa elämäänsä ja muuttunut prosessissa yhä tiedostetummaksi visuaalisten väittämien sarjaksi. “Pako taidekentälle tehdyistä kuvista” on alkanut hämärtyä. Omaelämänkerrallisuus ja taide sekoittuvat. Ympyrä sulkeutuu kun myös tämä tekeminen alkaa muodostaa uutta nykytaidetta gallerioihin. Taiteilija ei voi piiloutua taiteelta.

 

Juha Allan Ekholm on espoolais-turkulainen valokuvataiteilija, joka on osallistunut yli 90:een yhteis- ja ryhmänäyttelyyn Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Suomea hän on edustanut seitsemän kertaa.
Työskentelyyn on kuulunut 2000-luvulla myös kaupunkitaideprojekteihin osallistuminen päävälineenään sosiaalinen valokuva.
Työskentelynsä ohella toiminut vierailevana valokuvailmaisun opettajana taidekouluissa. Hänen teoksiaan on 15:ssa julkisessa kokoelmassa Suomessa, Saksassa ja USA:ssa.

 

AVAJAISET 15.9.2017 klo. 18.00

 

 

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.