Skip to content

Janne Erkkilä – Kaikki ja ei mitään 2 14.10 – 5.11.2017

Janne Erkkilä – “Kaikki ja ei mitään 2”
.
14.10. – 5.11.2017
Black Wall Gallery
Kasarmi 13, Korsholmanpuistikko 6, Vaasa

Avoinna / Öppet
ke – pe / ons – fre 13 – 18
la – su / lö – sö 12 – 15

AVAJAISET LAUANTAINA 14.10. kello 18. Tervetuloa!

Ensimmäinen “Kaikki ja ei mitään” -näyttely oli esillä marraskuussa 2015 Rovaniemellä. Näyttely sai hyvän vastaanoton yleisöltä, kriitikolta ja Rovaniemen kaupungilta, joka osti näyttelystä “Maailmanpuu” -teoksen taidemuseon kokoelmaan. Käsillä oleva näyttely on jatkoa tuolle näyttelylle ja sitä on täydennetty uusilla teoksilla. Näyttely pohtii abstraktin taiteen ja minimalismin hengessä olemassaoloa ja sen kiertokulkua,
elämän luovaa voimaa ja elollisen maailman itseisarvoista pyrkimystä kehittymiseen kohti aina vain monimutkaisempia muotoja. Tekniikkana teoksissa on käytetty roiske- ja valutuspainotteista akryylimaalaamista.

Janne Erkkilä on Kuopion järvimaisemista metsäisten vaarojen keskelle Rovaniemelle kymmenisen vuotta sitten kotiutunut kuvataiteilija, muotoilija, käsityöläinen sekä Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan alumni. Pääsääntöisesti hän ilmentää visioitaan akryylimaaleilla roiske- ja valutustekniikoita käyttäen, mutta poikkeaa välillä valokuvauksen, akvarellien, veistosten ja installaatioiden maailmoihin. Hänen teoksissaan toistuu usein luontokokemusten tuomat vaikutteet sekä mystiikkaan ja sisäisen kosmoksen tutkailuun liittyvät teemat.

Näyttelyn nimi “Kaikki ja ei mitään” viittaa olemassaolon äärimmäsyyksien näyttäytymiseen kaksinapaisena. Äärettömän suuri ja äärettömän pieni ovat yhtä kaukaisia käsitteitä kun niitä tarkastelee niiden välimaastosta käsin. Äärettömän suuresta voi saada maistiaisia tutkimalla äärettömän pientä. Olemattomuus on olevaisen syntysija. Olevainen kumpuaa olemattomuuden singulariteetista ja palaa lopulta tyhjyyteen. Siirtymävaihe jää kuitenkin piiloon tapahtumahorisontin verhon taakse.

Näyttelyä tukee Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahasto.

 

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.