Skip to content

Ihmisen kuva, Sampsa Sarparannan maalauksia 2.2.-25.2.2018

Ihmisen kuva

Sampsa Sarparannan maalauksia

2.2.-25.2. Black Wall gallery, Vaasa

Uusimmissa töissäni (syksyltä 2017) jatkan ihmisyksilön kuvaamista tässä digitalisaation, ikuisten leikkausten, globaalin kapitalismin, somen, hullujen kuninkaiden ja taukoamattoman informaatio kivityksen ajassa. Tähän kaikkeen meteliin ja loputtomaan piipitykseen häviää ihminen liian helposti. Läheinenkin…

… aivan uusimpiin töihini (Tammikuulta 2018) pyrin saamaan jotakin tämän kaiken vastakohdasta: vapaudesta (vaikka vaan hetkellisestä tai sen illuusiosta), omanarvontunnosta, uudesta alusta, toisenlaisen olemisen mahdollisuudesta.

Maailma on äärettömän ruma ja äärettömän kaunis, olemme usein sokeita molemmille.

Näyttely on osa viime vuonna alkanutta ”taidekiertuettani”.

www.sampsasarparanta.fi

Sampsa Sarparanta (s.1973) on pitänynt 20-vuotisen taiteilijauransa aikana kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on muun mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa.

Sarparannan maalaukset ovat suoria ja usein poliittisesti kantaaottavia ja provokatiivisia. Aiheisiin ovat kuuluneet niin Sudanin nälkää näkevät kuin Turun makeistehtaan irtisanotut työntekijät, mutta yhtälailla henkilökuvat ja arkiset välähdykset taiteilijan lähipiiristä. Helsingin Sanomat kutsuikin Sarparantaa loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi (Tammkuu 2011).

Sarparanta on opiskellut kuvataideakatemiassa. Hän asuu ja työskentelee ateljeessaan Perniössä. Hänet valittiin Taidekeskus Salmelan nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2004. Sarparanta on tunnettu myös No Shame punk-yhtyeestä, jonka pääasiallinen laulaja-lauluntekijä hän on.

”Sarparanta jatkaa kultakauden mestareiden, etenkin Albert Edelfeltin edustamaa realismin perinnettä, mutta lisää siihen roiman annoksen punk-asennetta.”

-Helsingin Sanomat, Toukokuu 2014

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.